Jump to content

- - - - -

OpenGL Subsystem



2 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    im a pee-cee

  • Members
  • 114 posts

Posted 25 April 2009 - 01:29 PM

My computer recently had to be wiped and windows re-installed.
I updated all the drivers for my hardware.

I installed rpg-x and ef1 and XP
started rpg-x 2 and i had the following:
ST:V HM v1.20 win-x86 Apr 17 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzSTRPMUSIC.pk3 (15 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzSTRPNEWMUSIC.pk3 (13 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\zzzzzzzzzzst-rp_music_test.pk3 (14 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\zzzuss_washington_c.pk3 (40 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\st-o-rpmusicpak3.pk3 (6 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak2.pk3 (794 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak1.pk3 (67 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force\baseEF\pak0.pk3 (19069 files)
C:\Program Files\Raven\Star Trek Voyager Elite Force/baseEF

----------------------
20018 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec hmconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
...detecting CPU, found AMD w/ 3DNow!

------- Input Initialization -------
Skipping check for DirectInput
Joystick is not active.
------------------------------------
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

whats opengl subsystem? and how do i fix this problem?
Posted Image
Posted Image

#2 GSIO01

GSIO01

    UberGames Developer

  • UberGames Developer
  • 1,021 posts

Posted 25 April 2009 - 05:20 PM

...WARNING: could not set the given mode (3)


Seems like EF is unable to run in the given screen resolution, but I'm not 100 per cent sure.
Some more information would be usefull:
  • Your hardware
  • Did this happen at the first run of EF?
  • Did you put any autoexec.cfg or hmconifg.cfg file in BaseEF or RPG-X2 folder before trying to start the game.


#3 Kai

Kai

    im a pee-cee

  • Members
  • 114 posts

Posted 26 April 2009 - 09:43 AM

Strange, I searched online for another video card update and i found one that wasent available when auto-searching using windows :P

I hate computers :P
thanks for the help :) its working now
Posted Image
Posted Image




Reply to this topic



  

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users